• Despre Proiect
  • Ateliere Civice
  • Evenimente
  • Campanii locale
  • Consultări publice
  • Ei au reușit

Flavius Ilioni Loga

Flavius Ilioni Loga

A făcut din integrarea refugiaților o preocupare
pentru întreaga comunitate

FLAVIUS ILIONI LOGA

A făcut din integrarea refugiaților o preocupare pentru întreaga comunitate

NEVOIA

SPRIJINIREA REFUGIAȚILOR ȘI DEZVOLTAREA UNOR MECANISME SI PRACTICI PENRU INTERVENȚII ȘI AJUTOR DE URGENȚĂ

CUM A PROCEDAT

Din noiembrie 2020, pe fondul creșterii numărului de solicitanți de azil în Timișoara, Flavius ​​și echipa sa, sprijiniți de comunitățile locale, au dezvoltat un mecanism de sprijin umanitar prin care au fost asistați peste 10.000 de migranți. Acestora li s-au asigurat cu alimente, medicamente, haine, pături și saci de dormit, dar și acces la facilităţi de igienă la Casa LOGS, un centru comunitar din oraș. A reușit să sensibilizeze administrația publică și cetățenii pentru a oferi sprijin migranților.

Flavius a fondat Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale – o organizație la firul ierbii din vestul României care a răspuns numărului tot mai mare de solicitanți de azil din țară și a oferit asistență umanitară cu ajutorul comunității.

Având în vedere expertiza de până acum, LOGS a venit cu sprijin de la începutul crizei din Ucraina și a deschis un call center de informare pentru persoanele aflate în mișcare. A creat un document de întrebări frecvente și, printr-un parteneriat cu Asociația Națională a Asistenților sociali din România, identifică cazurile și nevoile urgente. Strategia LOGS de răspuns este consilierea și informarea directă a celor care care părăsesc Ucraina prin trei canale principale: call center, consiliere individuală și de grup directă și transmiterea online a unui document cu întrebări frecvente.

A doua strategie este aceea de a oferi asistență materială de urgență migranților ucraineni care rămân în România care beneficiază de un pachet de tichete de urgență pentru a le permite refugiatilor să rămână independenți. Voucherele pot acoperi alimente, produse de igienă, medicamente, haine și alte nevoi de bază. LOGS coordonează acum împreună cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara Centrul de Suport Timisoara pentru Ucraina. Din 9 martie au asistat 255 de ucrainieni oferind tichete sociale pentru mâncare, produse de igiena sau medicamente. Suma totala oferita este de 32.220 de RON.

CE A SCHIMBAT

a implicat comunitatea, inclusiv companii locale, în ajutorarea imigranților contribuind la acomodarea și integrarea acestora. „Timișoara este primul loc din România unde se oferă acest ajutor demn și uman. Împuternicim refugiații din Ucraina și le oferim suport real pentru a se integra in Timișoara. Dintre persoanele care au beneficiat de aceste tichete 106 sunt copii. Cea mai tânără beneficiară, Ekaterina are doar o lună și s-a nascut în februarie cu câteva zile înainte de începerea războiului”, ne-a declarat Flavius Iloni.

BENEFICIARI

Un număr de 10.000 de solicitanti de azil din Afganistan, Siria, Irak, Pakistan si alte tari și sute de refugiați ucrainieni.

Proiect derulat de:

Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara și beneficiază de o finanțare în valoare de 146.312 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.