• Despre Proiect
  • Ateliere Civice
  • Evenimente
  • Campanii locale
  • Consultări publice
  • Ei au reușit

Asociația Micul Geniu

Asociația Micul Geniu

Să ajute copii care doresc să aibă acces la educație dar condițiile materiale nu le permit. Una din marile nevoi: lipsa unor utilități de bază precum curentul electric

NEVOIA

Să ajute copii care doresc să aibă acces la educație dar condițiile materiale nu le permit. Una din marile nevoi: lipsa unor utilități de bază precum curentul electric

CUM A PROCEDAT

Micul geniu a pornit ca un efort al unor oameni cu experiență în companii care își doresc sa schimbe modul in care copiii au acces la educatie. Echipa este formata din 10 oameni cu experienta mare in management. Proiectul a inceput in 2015, cu afterschool pentru copii defavorizati. Timp de 3 ani, prin Asociația Micul Geniu au oferit o educatie adecvata care a schimbat modul de perceptie al vietii pentru acei copii.

Un alt pas important a fost acela de a asigura curent electric pentru casele acestor copii astfel in cat ei sa aiba conditii mai bune in care sa se poata dezvolta. Fiecare poveste a familiilor pe care le-au ajutat este deosebită și emoționantă. Micul Geniu ajută și astăzi, prin proiectul Lumină pentru Educație 2022 familiile care nu au curent electric si impreuna caută solutii pentru ca educatia copiilor sa continuie

Victorii mari:

Familia Loga, din Brebu, Prahova.
Locuiesc izolați de comunitate pe vârful unui deal unde poți ajunge doar cu ATV sau căruța trasa de cai. Locuiesc pe un teren ocupat cu acordul proprietarilor, având construcții improvizate. Sunt 3 familii care locuiesc acolo, dar doar familia Loga are copii acolo. Sunt 3 copii care merg zilnic la școală 13, 10 si 8 ani și un frățior mai mic de un an și 3 luni. Copiii au un bun simt și o simplitate ieșită din comun și nu se plâng de drumul extrem de anevoios pe care trebuie să îl facă zilnic până la școală și înapoi. Își ajută mama la treburile zilnice, au grijă de frățiorul lor mic și sunt absolut minunați. Datorită nouă șansele lor de a avea o educație mai bună s-au îmbunătățit mult prin faptul că pot să aibă lumină în casă și după căderea serii, în special în serile de toamnă, iarnă sau primăvară

Familia Căldăraru, Buzescu, Teleorman 2 fete, de 19 si 15 ani. Le-am cunoscut in 2020, a fost chiar primul nostru proiect făcut de la zero in aceasta formula. Sunt niște fete extraordinare și in ciuda condițiilor precare în care trăiesc anul acesta au luat examenul de Bacalaureat respectiv de admitere la liceu și vor porni într-o nouă etapa a vieții. Sunt premiante, cea mică a luat cea mai mare notă din clasa ei. Au diplome de pe la diverse concursuri sau olimpiade. Ne mândrim mult cu ele.

Victorii mici:

copii cărora le dădeau lacrimile când vedeau că au lumină in casă. Exemple multiple, ultimul fiind de acum 2 săptămâni din Blejoi, Prahova.

CE A SCHIMBAT

In primul rând dorim sa egalizăm șansele la educație ale copiilor care provin din medii defavorizate. Prin mediu defavorizat, înțelegem copii care nu au acces la nevoi de baza cum ar fi electricitate, mâncare, sau cărora le lipsesc puterea financiara de a avea curent electric, sau provin din familii monoparentale, trăiesc in condiții de sărăcie. Prin faptul că le introducem lumină în case le oferim posibilitatea de a-și efectua temele, de a citi, de a se pregăti pentru școală. Considerăm că doar prin educație România va putea să depășească situația de criză in care este acum și doar prin educație vom putea evolua.

BENEFICIARI

Aproximativ 200 de copii Aproximativ 70 de adulți Peste 40 de familii

Proiect derulat de:

Activism civic în practică – sprijin pentru cetățenii activi în susținerea unor servicii publice eficiente și transparente la nivel local.
Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiectul este derulat de Centrul Român de Politici Europene, în parteneriat cu Fundația Comunitară Buzău, Fundaţia Comunitară Vȃlcea, Fundația Comunitară Banatul Montan și Fundaţia Comunitară Timişoara și beneficiază de o finanțare în valoare de 146.312 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org.
Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.